Δήλωση Προέδρου ΜΑΪ-ΤΕΞ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Όταν αναλάβαμε το τιμόνι της ΜΑΙΤΕΞ Α.Β.Ε.Ε. πριν από περίπου έντεκα χρόνια, ξεκινήσαμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας. Με την πάροδο των ετών δημιουργήσαμε μια μονάδα βαφής κι επεξεργασίας υφασμάτων ανταγωνιστική έναντι των υψηλών στάνταρ τόσο των ξένων οίκων όσο και των Ελλήνων κατασκευαστών επενδύοντας αδιάλειπτα σε ανθρώπινο δυναμικό και σε καινοτόμες ιδέες σχετιζόμενες με την έρευνα, την τεχνολογία αιχμής, την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, και την υψηλή ποιότητα που συμβαδίζει με την ταχύτητα.

Η σταθερή στήριξη που λάβαμε από εσάς όλο αυτό το διάστημα αποτέλεσε έμπνευση για εμάς και συνέβαλε αποφασιστικά στην ενδυνάμωση κάθε επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση των επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας, που συνιστούν διαρκές μας μέλημα και πράξη.

Το όραμά μας δεν εξαντλείται εδώ. Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία στέκεται πράγματι μπροστά στο σταυροδρόμι του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού και των αντίξοων περιστάσεων που διαμορφώνονται στο παρόν οικονομικό κλίμα. Είναι πεποίθησή μας ότι και κατά τα επόμενα χρόνια θα διαβούμε μαζί αυτό το σταυροδρόμι και θα πορευτούμε δυναμικά με πυξίδα την προσήλωσή μας στα ιδανικά και τους στόχους που έχουμε θέσει, αλλά και τιμώντας την ιστορία μας.

Αισθανόμαστε χρέος μας να κινητοποιηθούμε ενάντια στις δυσοίωνες εκτιμήσεις και στην παθητικότητα. Χρέος που οφείλουμε να υπηρετήσουμε ενωμένοι προς την επίτευξη των στόχων μας, οι οποίοι ασφαλώς προϋποθέτουν αγώνα, συνέπεια, και όραμα. Με τη βεβαιότητα ότι συμμερίζεστε την οπτική μας,

Φιλικά


Γιάννης Βένος.
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΙΤΕΞ Α.Β.Ε.Ε.